Bieg charytatywny Fundacji PETRALANA dla Szymona Siuzdaka

Zapraszamy do udzia艂u w wyj膮tkowym projekcie dobroczynnym, kt贸ry rozpoczniemy  28 listopada. W贸wczas, ka偶dy pokonany kilometr ka偶dego uczestnika zamienimy w z艂ot贸wki, kt贸re pomog膮 wr贸ci膰 do zdrowia ma艂emu Szymonowi.

Nie zwlekaj i ju偶 dzi艣 zaplanuj sw贸j udzia艂 w biegu 鈥濳ilometry Pomocy鈥

W Parku Miejskim im. Franciszka Kachla w Bytomiu, 28 listopada 2021(niedziela), odb臋dzie si臋 bieg w godzinach od 10:00 do 14:00. Ka偶dy zarejestrowany uczestnik pokonuj膮c dystans biegu lub jego wielokrotno艣膰 zwi臋kszy sum臋 kilometr贸w. Dzi臋ki zaanga偶owaniu Tomasza Greczkowicza -inicjatora biegu, ka偶dy kilometr, ka偶dego uczestnika to 5 z艂otych kt贸re Fundacja Petralana przeka偶e na rzecz rehabilitacji i leczenia Szymona Siuzdaka.  Tak偶e ca艂y doch贸d pozyskany podczas organizacji biegu przekazany zostanie na powy偶szy cel.

Na bieg mo偶na -a w艂a艣ciwie trzeba! si臋 zapisa膰 na stronie zmierzymyczas.pl 聽(od dnia 17 listopada do 27 listopada 2021r) wnosz膮c op艂at臋 startow膮 w wysoko艣ci 30,- z艂otych. Ilo艣膰 uczestnik贸w jest ograniczona do 299 os贸b!

Podczas biegu b臋dzie odbywa艂 si臋 pomiar pr臋dko艣ci i ilo艣ci okr膮偶e艅, a uczestnicy kt贸rzy pokonaj膮 najwi臋kszy dystans otrzymaj膮 drobne upominki. Wszyscy uczestnicy za wyj膮tkowa wra偶liwo艣膰 i ch臋膰 niesienia pomocy otrzymaj膮 pami膮tkowe medale. Biuro biegu czynne b臋dzie od godz. 9:00 w muszli koncertowej na terenie parku miejskiego.

Szymon Siuzdak to dziewi臋ciolatek, kt贸ry zosta艂 nieszcz臋艣liwie poszkodowany w wypadku komunikacyjnym. W d艂ugiej drodze powrotu do zdrowia potrzebuje du偶o szcz臋艣cia oraz pomocy finansowej. Wierzymy, i偶 uda si臋 to osi膮gn膮膰 dzi臋ki Waszej empatii i niebywa艂ej ch臋ci pomagania.

Zesp贸艂 Fundacji Petralana