Wigilia dla bezdomnych mimo pandemii

Fundacja PETRALANA ju┼╝ trzeci rok z rz─Ödu zorganizowa┼éa spotkanie wigilijne dla bezdomnych z noclegowni Miejskiego O┼Ťrodka Pomocy Rodzinie w Bytomiu

Tegoroczna wigilia dla bezdomnych z noclegowni Miejskiego O┼Ťrodka Pomocy Rodzinie w Bytomiu by┼éa wyj─ůtkowa ÔÇô odby┼éa si─Ö nie wewn─ůtrz, a przed budynkiem. Wolontariusze nie podawali te┼╝ przygotowanych potraw podczas wsp├│lnego posi┼éku, a jedynie przekazywali przygotowane zestawy.

Cieszymy si─Ö, ┼╝e uda┼éo si─Ö nam wsp├│lnie z MOPR-em wypracowa─ç formu┼é─Ö skrojon─ů na trudny czas pandemii i zorganizowa─ç wydarzenie mimo wielu trudno┼Ťci logistycznych ÔÇôpodsumowa┼é Tomasz Greczkowicz, jeden z fundator├│w Fundacji PETRALANA.

Spotkanie z personelem i mieszka┼äcami obiektu by┼éo tak┼╝e okazj─ů do z┼éo┼╝enia ┼╝ycze┼ä ┼Ťwi─ůtecznych przez wolontariuszy Fundacji, prezydenta Bytomia ÔÇô Mariusza Wo┼éosza i jego zast─Öpc─Ö ÔÇô Waldemara Gawrona oraz zast─Öpcy dyrektora Miejskiego O┼Ťrodka Pomocy Rodzinie w Bytomiu ÔÇô Moniki Nykiel.

Po raz pierwszy w organizacj─Ö wydarzenia w┼é─ůczy┼éy si─Ö te┼╝ bytomskie instytucje kultury ÔÇô Becek i M┼éodzie┼╝owy Dom Kultury zapewniaj─ůc opraw─Ö muzyczn─ů na ┼╝ywo.