Wystawa „Śląsk nie jest czarno-biały” -zapraszamy!

Wszystkich zainteresowanych nowym spojrzeniem na Śląsk zapraszamy na wystawę wyjątkowych prac zorganizowaną przez Fundację PETRALANA przy wsparciu Miasta Bytomia. Ekspozycja ma miejsce w Biurze Promocji Bytomia w kamienicy pod numerem 7 przy bytomskim rynku. Zaprezentowane prace to wynik artystycznych działań niepełnosprawnych intelektualnie dzieci i dorosłych z bytomskich ośrodków Polskiego Stowarzyszenia na rzecz Osób Niepełnosprawnych Intelektualnie. Pejzaże, obiekty przemysłowe i architektura Górnego Śląska prezentowana na 24 dziełach stanowi  strony kalendarza charytatywnego Fundacji PETRALANA wydawanego w latach 2018 oraz 2019.

W odpowiedzi na liczne pytania: jeśli tylko byłby zainteresowany, by którąś z prac stanowiła ozdobę jego biura lud domu może po wsparciu działań fundacji w kwocie 200,- pln otrzymać wybraną pracę wraz z podziękowaniami Fundacji. Zachęcamy do kontaktu: fundacja@petralana.eu