Wystawa “艢l膮sk nie jest czarno-bia艂y” -zapraszamy!

Wszystkich zainteresowanych nowym spojrzeniem na 艢l膮sk zapraszamy na wystaw臋 wyj膮tkowych prac zorganizowan膮 przez Fundacj臋 PETRALANA przy wsparciu Miasta Bytomia. Ekspozycja ma miejsce w Biurze Promocji Bytomia w kamienicy pod numerem 7 przy bytomskim rynku. Zaprezentowane prace to wynik artystycznych dzia艂a艅 niepe艂nosprawnych intelektualnie dzieci i doros艂ych z bytomskich o艣rodk贸w Polskiego Stowarzyszenia na rzecz Os贸b Niepe艂nosprawnych Intelektualnie. Pejza偶e, obiekty przemys艂owe i architektura G贸rnego 艢l膮ska prezentowana na 24 dzie艂ach stanowi  strony kalendarza charytatywnego Fundacji PETRALANA wydawanego w latach 2018 oraz 2019.

W odpowiedzi na liczne pytania: je艣li tylko by艂by zainteresowany, by kt贸r膮艣 z prac stanowi艂a ozdob臋 jego biura lud domu mo偶e po wsparciu dzia艂a艅 fundacji w kwocie 200,- pln otrzyma膰 wybran膮 prac臋 wraz z podzi臋kowaniami Fundacji. Zach臋camy do kontaktu: fundacja@petralana.eu