Wspieramy rehabilitacj臋 braci 艁ukasza i Bartosza.

Bracia 艁ukasz i Bartosz Jaszczur codzienne zaj臋cia rehabilitacyjno-rewalidacyjne przechodz膮 w bytomskim o艣rodku OREW. To tam ka偶dego dnia walcz膮 o sprawno艣膰, kt贸r膮 systematycznie odbiera im choroba. Na intensywniejsz膮 rehabilitacj臋 pozwalaj膮 im wyjazdy na turnusy do Ma艂ego Gacna. Z uwagi na wysoki koszt takiego wyjazdu, dla dw贸jki rodze艅stwa, cz臋stotliwo艣膰 ich uzale偶niona jest od stanu 艣rodk贸w finansowych rodziny. Tutaj z pomoc膮 przyszed艂 Zarz膮d Fundacji PETRALANA, kt贸ry podj膮艂 decyzj臋, i偶 doch贸d uzyskany z realizacji projektu kalendarza charytatywnego 鈥炁歭膮sk nie jest czarno-bia艂y鈥 wesprze walk臋 z chorob膮 braci. Dlatego te偶 ca艂y koszt zwi膮zany z ich ostatnim turnusem rehabilitacyjnym na prze艂omie roku 2018/2019 zosta艂 op艂acony przez Fundacj臋. Tym samym chcieliby艣my podzi臋kowa膰 wszystkim osobom zaanga偶owanym w realizacj臋 kalendarza w szczeg贸lno艣ci Polskiemu Stowarzyszeniu na rzecz Os贸b Niepe艂nosprawnych Intelektualnie Ko艂o w Bytomiu a tak偶e partnerowi projektu Grupie Infomax. Wszystkich zainteresowanych codziennymi zmaganiami i rado艣ciami braci 艁ukasza i Bartosza zapraszamy na blog http://zycie-braci-gluchoniewidomych.blogspot.com