Wigilia dla os贸b bezdomnych

Wszystkie osoby bezdomne szukaj膮ce schronienia w bytomskiej noclegowni przy ulicy Kosynier贸w, 21 grudnia spotka艂a niespodzianka przygotowana przez nasz膮 Fundacj臋. Z inicjatywy za艂o偶ycieli Fundacji i jej zarz膮du, Fundacja zaprosi艂a do 艣wi膮tecznie przygotowanych sto艂贸w聽 wszystkich tych z kt贸rymi 偶ycie obesz艂o si臋 nad wyraz surowo, pozbawiaj膮c ich dom贸w. Wolontariusze Fundacji roznosili w艣r贸d go艣ci 艣wi膮teczne dania, barszcz z uszkami, tradycyjnego karpia, krokiety, ciep艂e napoje oraz ciasta. Wigilia by艂a tak偶e okazj膮 dla w艂odarzy miasta by spotka膰 si臋 z osobami bezdomnymi, 偶yczenia z艂o偶y艂 Prezydent Miasta Bytomia Mariusz Wo艂osz, przewodnicz膮cy Rady Miejskiej Mariusz Janas, dyrektor MOPR Rafa艂 Szpak oraz pose艂 Pawe艂 Kobyli艅ski. Fundacja PETRALANA podczas organizacji wigilii zosta艂a 偶yczliwie wsparta przez o艣rodek noclegowy za co niniejszym serdeczne podzi臋kowania sk艂ada Zarz膮d Fundacji PETRALANA na r臋ce kierownika o艣rodka Pana 聽Adama Tomaszewskiego.