Nowy rok i nowe dzia艂ania w zakresie projektu ODBUDUJMY DOM!

Projekt Odbudujmy 聽Dom to obecnie najwi臋ksze przedsi臋wzi臋cie jakiego podj臋艂a si臋 Fundacja PETRALANA. Warto przypomnie膰, i偶 projekt dotyczy odbudowy zrujnowanego domu, kt贸ry pomimo zniszcze艅 zamieszkuje wielodzietna rodzina. Budynek zosta艂 uszkodzony przez huraganowy wiatr, kt贸ry w sierpniu spustoszy艂, mi臋dzy innymi, pomorsk膮 wie艣 Rytel.

W ostatnim czasie cho膰 wydawa艂o by si臋 ze niewiele si臋 dzieje w ramach tego projektu, prace trwa艂y w najlepsze, uda艂o si臋 sfinalizowa膰 umow臋 z wykonawc膮 energooszcz臋dnego domu 聽-firm膮 Sendom. Uda艂o tak偶e si臋 zako艅czy膰 etap za艂atwiania wszystkich niezb臋dnych, zg贸d i pozwole艅. Uda艂o si臋 tak偶e pozyska膰 ju偶 100聽000,- z艂otych co jest ogromn膮 kwot膮 a list臋 darczy艅c贸w, kt贸rzy do tej pory wsparli ten szczytny cel znajdziecie na stronie odbudujmydom.pl kt贸ra w ca艂o艣ci po艣wi臋cona jest temu projektowi. Pozosta艂a kwota 55聽000,- i tutaj gor膮co liczymy na wszystkich zainteresowanych pomaganiem! Zach臋camy do kontaktu zainteresowanych w艂膮czeniem si臋 w pomoc wielodzietnej rodzinie Pa艅stwa Schmidt. fundacja@petralana.eu

Pani Irena Schmidt z Panem Wiktorem Mazurem -Cz艂onkiem Zarz膮du firmy Sendom

W tle dom Simple Line -dok艂adnie taki sam zostanie postawiony w miejsce zrujnowanego budynku.

Pani Irena Schmidt z umow膮 rozpoczynaj膮c膮 prace zwi膮zane z budow膮 domu.