NOWY CHARYTATYWNY PROJEKT „DZIECI KOLORUJĄ ŚLĄSK”

“Dzieci kolorują Śląsk” pod takim tytułem Fundacja PETRALANA rozpoczęła projekt, którego celem będzie wydanie oryginalnego, charytatywnego  kalendarza na rok 2018. Całkowity dochód uzyskany z jego sprzedaży zostanie wykorzystany przez Fundację PETRALANA na niesienie pomocy dzieciom znajdującym się w trudnej sytuacji życiowej a także na wsparcie Ośrodka Rehabilitacyjno-Edukacyjno-Wychowawczego dla dzieci niepełnosprawnych intelektualnie w Bytomiu. Ten nowy projekt przygotowany przez naszą fundację polega na łączeniu działań rehabilitacyjnych realizowanych przez ośrodek z działaniami charytatywnymi do realizacji których została powołana Fundacja PETRALANA. Dzięki wsparciu GRUPY INFOMAX –partnera tego projektu a także portalu I LIKE SILESIA –który przekazał wyjątkowe zdjęcia, udało nam się zrealizować warsztaty. Tym samym chcielibyśmy podziekować za zaangażowanie i pomoc pracownikom Ośrodka Rehabilitacyjno-Edukacyjno-Wychowawczego w Bytomiu, oraz ich wychowankom. Podczas warsztatów niepełnosprawne dzieci z pasją przystąpiły do kolorowania zdjęć, które wypełnią strony tego unikalnego kalendarza.

Fundacja PETRALANA OREW PSONI (18)

Fundacja PETRALANA OREW PSONI (15)

Fundacja PETRALANA OREW PSONI (12)

Fundacja PETRALANA OREW PSONI (10)