Zapraszamy na Spartan Workout Tour w Piekarach Śląskich 28,

Już w najbliższą niedzielę 28,08,2016 odbędzie się Spartan Workout Tour w Piekarach Śląskich, jest to trening wprowadzający do biegów przeszkodowych Spartan Race. Będzie można podjąć wyzwanie pokonując na dystansie 5 kilometrów 20 przeszkód terenowych i własne słabości. Przed samym biegiem zaplanowana jest rozgrzewka oraz trening pod okiem doświadczonych trenerów.
Wspólna zabawa i integracja pokażą Wam przedsmak tego co czeka Was w dniu wyścigu! Pamiętajcie nie taki trudny Spartan jak o nim mówią!

Podstawowym założeniem Spartan Workout Tour jest sprawdzić twoje możliwości w ekstremalnie ciężkich warunkach, oraz dostarczyć ci niezapomnianych wrażeń na całe życie. Spartan Race to największy na świecie organizowany bieg z przeszkodami, oparty na treningach amerykańskiej marynarki wojennej. Ponad 100 wyścigów rocznie, w 20 krajach, 1 milion uczestników. Trzy różne dystanse, na różnych poziomach zaawansowania. Każdemu startowi towarzyszy unikalna atmosfera, a także ludzie gotowi do walki. Chcący pokonać morderczą, pełną przeszkód trasę.

Podczas Spartan Workout Tour wolontariusze fundacji zachęcać będą do wsparcia projektu „BIEGNĄC POMAGAM”. Obecnie beneficjentem projektu jest mała bytomianka Amelia Suwała.

Dziewczynka urodziła się w 2015 jest chora na artrogrypozę, co „(…)nie oznacza jednej, określonej jednostki chorobowej, lecz jest opisem objawów klinicznych, charakteryzujących się różnymi konfiguracjami wrodzonych, a więc obecnych po urodzeniu, przykurczy stawów kończyn. Są one zazwyczaj niepostępujące i często ulegają stopniowej poprawie przy wdrożeniu właściwego leczenia.(…)” twierdzą specjaliści z Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. W 7 tygodniu życia Amelia trafiła pod ich opiekę. Prowadzą oni kompleksowe leczenie i planują zajęcia rehabilitacyjne, na które dziewczynka przyjeżdża 2 razy w tygodniu. Przy maksymalnym wysiłku jej powrót do sprawności jest możliwy. Potrzebne są jednak niezliczone turnusy rehabilitacyjne, operacje, gipsy korekcyjne, ortezy i sprzęt rehabilitacyjny. Nie wszystkie z tych wydatków są refundowane przez państwo. Dlatego Fundacja PETRALANA wspólnie z darczyńcami chce wesprzeć rodziców dziewczynki w leczeniu i rehabilitacji.

Przebieg imprezy SPARTAN WORKOUT TOUR:

9:00-10:45 wydawanie pakietów

11:00 rozgrzewka